Verkoopstyling

Verkoopstyling is een bewezen effectief marketingconcept om woningen aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. Het doel is om een woning snel te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs.

TeKoopMozaik_940x200

Waarom Verkoopstyling?

Je hebt besloten je huis in de verkoop te zetten.
Je bent er klaar voor.
Maar is je huis ook klaar voor de verkoop?

Als je je woning wilt verkopen, dan is het van het grootste belang dat je woning er optimaal uitziet. Dat alle positieve aspecten worden benadrukt en dat het ruim, licht en sfeervol is. Dat is namelijk wat potentiële kopers willen zien. Veel mensen zijn niet in staat om “er doorheen” te kijken; heel specifiek of gedateerd meubilair, veel persoonlijke spullen of uitgesproken kleurgebruik kunnen ervoor zorgen dat de kopers zichzelf niet kunnen identificeren met jouw woning. Dat wil je natuurlijk niet!
Verkoopstyling zorgt ervoor dat jouw woning optimaal gepresenteerd wordt, zodat potentiële kopers in jouw huis het gevoel krijgen dat jouw huis hun thuis zou kunnen worden. De (kleine) investering in het stylen van je woning voor de verkoop, vergroot de verkoopkans van je woning en is in de huidige markt onmisbaar.

940x300

Hoe werkt het?

De verkoopstyliste van De Stijlzaak komt bij je thuis en kijkt objectief naar je woning. Vervolgens ga je samen met de verkoopstyliste door je eigen woning, terwijl zij jou laat inzien op welke punten een potentiële koper af kan haken. Zaken die je vrij eenvoudig op kunt lossen om zo de verkoopkansen van je woning te vergroten. Je krijgt direct mondelinge tips en adviezen om je huis aantrekkelijk te maken voor kopers. Desgewenst ontvang je de bevindingen van de verkoopstyliste achteraf in een rapportage.

Met het advies en de praktische tips kun je zelf aan de slag gaan, uiteraard is het ook mogelijk om je huis door de verkoopstyliste zelf te laten (re-)stylen. De inhoud en omvang van een advies voor verkoopstyling is uiteraard afhankelijk van de staat waarin je woning verkeert. In veel gevallen boek je al ontzettend veel resultaat met opruimen, (grondig) schoonmaken, het verplaatsen (en/of verwijderen) van meubelstukken, het anders indelen van een ruimte (denk ook aan de functie van een ruimte) en het aanbrengen van enkele smaakvolle accessoires. Het gaat erom dat de positieve aspecten van je huis worden benadrukt.

In sommige gevallen is er (veel) meer nodig dan bovenstaande; dan adviseren wij bijvoorbeeld ook werkzaamheden zoals kozijnen en/of muren schilderen, een lekkende kraan repareren, een tuinpad opnieuw bestraten, elektra in orde maken/netjes wegwerken, een rottend kozijn vervangen, een muurtje doorbreken, een nieuwe vloer leggen etc. Dit zijn vaak wat ingrijpendere aanpassingen, die je wellicht niet zelf kunt doen. De Stijlzaak heeft een netwerk van betrouwbare vakmensen, wij kunnen je in contact brengen met de juiste personen. Na de verkoopstyling worden er professionele foto’s gemaakt en kan je woning (opnieuw) aangemeld worden op websites zoals Funda, Jaap, Huizenzoeker etcetera.

940x300

Wat is het juiste moment?

Idealiter laat je je huis stylen voor verkoop vóórdat het huis op de markt komt. Je hebt immers maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. Maar ook als je woning al een tijdje te koop staat is het nog niet te laat!

940x300

Wat kost het?

Je huis (laten) stylen voor verkoop hoeft helemaal niet duur te zijn. De verkoopstyliste probeert zoveel mogelijk gebruik te maken met de spullen die je zelf al in huis hebt (we kijken ook graag op zolder en achter verborgen deuren en vinden daar regelmatig zeer bruikbare spullen).

Belangrijk is om je te realiseren dat de eventuele eerste prijsverlaging van je woning altijd een vele male hoger bedrag zal zijn dan de investering in verkoopstyling.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

A.     Een Basis Consult: de verkoopstyliste komt bij je thuis en bekijkt je woning kritisch. Je krijgt direct mondelinge tips en adviezen (die je zelf kunt noteren), welke je zelf in de praktijk kunt brengen. Duur: circa 2 uur.

Prijs t/m 3 slaap-/werkkamers: € 190,00 (per extra kamer betaal je € 30,00 extra)

B.     Een Adviesrapport: de verkoopstyliste komt bij je thuis en zet vervolgens haar bevindingen op papier met daarbij de tips en adviezen ter verbetering. Je ontvangt een volledige rapportage waar je zelf mee aan de slag kunt gaan om je huis optimaal verkoopklaar te maken.

Prijs t/m 3 slaap-/werkkamers: € 220,00 (per extra kamer betaal je € 50,00 extra)

C.     De verkoopstyliste restyled je woning: als je er zeker van wilt zijn dat je woning er zo uit komt te zien als de verkoopstyliste heeft geadviseerd, zodat je het juiste resultaat boekt, dan kun je de verkoopstyliste ook inhuren om haar eigenhandig jouw woning te laten (re-)stylen. Dit is uiteraard ook mogelijk voor één vertrek.

Prijs per uur: € 80,00, prijs per dag (8 uur): € 490,00

D.     Personal Shopping: je gaat samen met de verkoopstyliste op pad om te shoppen voor de best passende woonaccessoires om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiele kopers. De styliste helpt je met advies over kleuren, combinaties en materiaalgebruik.

Prijs per uur: € 80,00 (minimaal 2 uur).

E.      Fotoconsult: op basis van foto’s van je woning, ontvang je per mail een beknopt advies van de verkoopstyliste, waarmee je zelf aan de slag kunt om je huis beter te presenteren aan potentiële kopers. Prijs per 10 foto’s: € 95,00 (meer of minder foto’s zijn uiteraard ook mogelijk).

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW. Voor opdrachten in en om de stad Utrecht rekenen we geen reiskosten, voor opdrachten buiten de stad Utrecht hanteren we een tarief van € 0,30 per kilometer. De factuur ontvangt u vooraf en dient vooruit betaald te worden. Wijzigingen voorbehouden.

Voordat wij ons huis te koop zetten, hebben we Hester om advies gevraagd. Wij wilden het graag in één keer goed doen. Wij waren erg onder de indruk van de toegankelijkheid en professionaliteit van Hester. Ze deelde haar bevindingen op warme en aardige toon met ons, terwijl zij ook heel eerlijk was over bepaalde zaken in onze woning. Het advies bestond met name uit het weghalen van spullen, het verplaatsen van meubilair en het toevoegen van planten en accessoires. Het advies heeft zeker effect gehad; ons huis was binnen 7 weken verkocht!

Peter en Kiki - eigenaren eengezinswoning in Haarlem

Om de concurrentie op de woningmarkt voor te kunnen zijn heb ik Hester van De Stijlzaak voor verkoopstyling gevraagd. Ik dacht altijd dat mijn woning al redelijk neutraal was (en dus al bijna verkoopklaar), maar er viel toch nog veel te verbeteren. Ik heb Hester’s adviezen opgevolgd en mijn woning is nu warmer, gezelliger en neutraler; ideaal voor de verkoop. Het ziet er nu zelfs zo leuk uit dat ik De Stijlzaak ga vragen voor interieur styling van mijn nieuwe huis!

Galina Schouten - eigenaresse appartement in Haarlem

Mijn appartement staat, door de huidige economische omstandigheden, al een tijd te koop. Naar aanleiding van de adviezen van Hester heb ik de indeling van mijn woonkamer en slaapkamer veranderd en heb ik mijn donkergrijze muren wit geschilderd. Daarnaast gaf zij nuttige tips om het huis er opgeruimder en ruimer uit te laten zien. Mijn appartement oogt nu ruimtelijker en aantrekkelijker, wat terug te zien is aan de hoeveelheid clicks die mijn appartement op Funda krijgt. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn appartement binnenkort verkocht wordt!

Nina - eigenaresse appartement in Arnhem