Winterse knusheid

Winterse knusheid

Januari en februari. Voor mij de ‘ergste’ maanden van het jaar. Ik ben, op z’n zachtst gezegd, niet zo dol op de winter en alles wat daar bij komt kijken. Kou, regen, sneeuw, weinig daglicht en…kou, had ik die al genoemd? In december compenseren de gezelligheid van Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw deze ‘kou-malaise’, maar in januari en februari is er van al die feestelijkheid niets meer te bekennen. De remedie: je huis onderdompelen in winterse knusheid. Warmte, zachtheid, gezelligheid, kaarslicht. Een behaaglijke plek ervan maken.

Wat maakt een huis knus in de winter?

De Stijlzaak-winterse knusheid(2) De Stijlzaak-winterse knusheid(4)
Om je huis knus te maken heb je zachte, aaibare en warme materialen nodig. Warme grijstinten, (zacht) bruin en off-white doen het goed voor de winterse look. Houten meubels of decoratieve objecten van hout dragen bij aan het gevoel van knusheid, maar zorgen toch voor een “Scandinavisch” verantwoorde look. Van (dikke) takken die je in het bos vindt, kun je bijvoorbeeld zelf leuke decoratieve objecten maken; ‘plakjes’ hout in diverse groottes zet je rechtop neer. Kleedjes van nepbont, dikke en/of grofgebreide plaids en dekens geven letterlijk maar zeker ook figuurlijk veel warmte aan je interieur. Hoogpolige tapijten of een schapenvachtje doen het ook goed. En veel kaarsen natuurlijk, gezellig gegroepeerd, groot, klein, hoog, laag, combineer er op los, maar houd het wel bij twee of drie verschillende teinten.

Inspiratie op Pinterest

Voor meer inspiratie om je huis winterse knusheid mee te geven, bekijk mijn Pinterest Board “Winter Interior Styling” voor heerlijke knusse plaatjes. En dan hopen dat het voorjaar zich snel aan dient…

De-Stijlzaak-winterse-knusheid-op-Pinterest

Bronnen gebruikte beelden: Woondtrendz, Arja van Garderen, Bloglovin.